Cestování

Zajímavé články z našich cest po světě, z exotických zemí i naší malé zemičce. Doporučení a tipy pro cestovatele.

cestovani

Poslední články

bmw-muzeum-mnichov.jpg

BMW muzeum v Mnichově

26.5.2014 > Cestování

Jsou řidiči, kteří jezdí autem. A pak jsou řidiči, kteří jezdí BMW... Pokud patříš do druhé skupiny nebo jen obdivuješ tuto německou značku, je přímo povinnost navštívit BMW muzeum a přilehlý BMW Welt v Mnichově.

technicke-museum-mnichov.jpg

Technické muzeum v Mnichově

17.5.2014 > Cestování

Technické muzeum v Mnichově je jedno z největších muzeí vědy a techniky na světě. Lze zde spatřit na 30 tisíc zajímavých exponátů z nejrůznějších vědních oborů.

duhove-hory-cina.jpg

Duhové hory v Číně

11.2.2014 > Cestování

Tomu nebudeš věřit - pohádkové Duhové hory opravdu existují. Tyto barevné útvary ovšem neobývají skřítkové, ale Číňani. Abys je na vlastní oči spatřil, budeš si muset totiž zaletět do Číny, do severní provincie Gansu. Zde se nalézá úchvatný geologický park Zhangye Danxia Landform.

dalnice-rakousko.jpg

Dálniční známka Rakousko

18.1.2014 > Cestování

Chystáš se na dovolenou a budeš cestovat do Rakouska? Pak Tě budou zajímat informace o dálničních známkách. Zveřejňujeme aktuální ceny pro rok 2014, platnost a typy známek. Doporučíme místa, kde známky nakoupit. Dále zde najdeš mapu extra placených úseků dálnice v Rakousku.

holandsko-mlyny.JPG

Víkend v Amsterdamu

2.7.2013 > Cestování

Strávili jsme prodloužený víkend v Amsterdamu. A kdy jindy tam jet, než v květnu? V tu dobu totiž celé Holandsko kvete! A pokud se vydáte do Keukenhofu, zahrady Evropy, tak se v tulipánech doslova utopíte - mají jich zde vysázeno 7 milionů!