Duhové hory v Číně

Tomu nebudeš věřit - pohádkové Duhové hory opravdu existují. Tyto barevné útvary ovšem neobývají skřítkové, ale Číňani. Abys je na vlastní oči spatřil, budeš si muset totiž zaletět do Číny, do severní provincie Gansu. Zde se nalézá úchvatný geologický park Zhangye Danxia Landform.

duhove-hory-cina

Toto kouzelné duhové pohoří, jak stvořené na výrobu pastelek, má rozlohu cca. 40 km čtverečních a nachází se na severu Číny u města Zhangye (viz mapa). Toto město vzniklo jako zastávka na Hedvábné stezce, která procházela přes provincii Gansu a táhla se dále klimaticky příjemnou oblastí (koridor Hexi) mezi chladnou Tibetskou plošinou na severu a rozpálenou pouští Gobi na jihu. 

Unikátní přírodní geologický jev je dnes chráněn přírodním parkem. Obzvláště barevné lokality jsou zpřístupněny návštěvníkům pomocí instalovaných chodníků a vyhlídkových plošin.

Duhove-hory-Zhangye-Danxia

Barevný duhový vzhled pohoří Zhangye Danxia Platform je způsoben načervenalým pískovcem a ložisky dalších minerálů odlišných barev. Vrstvy pískovce byly zformovány z usazenin během 24 milionů let a následně zohýbány silami tektonických desek.

Podívejte se také na další obrázky lokality na stránkách Pinterest.

Sledujte nástěnky Cermi.NET na Pinterestu.  

Pokud budeš cestovat do Číny, tuto pohádkovou lokalitu doporučujeme určitě navštívit!

Zrojové informace a obrázky byly přebrány ze serveru
huffingtonpost.comcondenast.com a telegraph.co.uk.

Komentáře

Vložit komentář

Captcha kód
Zveřejněno 11.2.2014