Víkend v Amsterdamu

Strávili jsme prodloužený víkend v Amsterdamu. A kdy jindy tam jet, než v květnu? V tu dobu totiž celé Holandsko kvete! A pokud se vydáte do Keukenhofu, zahrady Evropy, tak se v tulipánech doslova utopíte - mají jich zde vysázeno 7 milionů!

holandsko-mlyny

Na konci dubna mi má nejskvělejší žena oznámila, že za týden odlétáme do Amsterdamu na prodloužený víkend. A náplň? Poznat město a zajímamosti v okolí - tzn. vidět větrné mlýny a tulipány. 

A tak jsme vyrazili.

Den 1 - přílet

První den, ve čtvrtek odpoledne jsme přiletěli přímou linkou Praha - Amsterdam. Měli jsme objednaný hotel kousek od letiště, kam jsme se dostali po 10 minutové jízdě vlakem.  Ubytovali se a hned se jeli podívat do centra. Hotel je vzdálen od centra cca. 10 minut jízdy tramvají. V centru jsme nasáli noční život a ochutnali místní pivo.

Den 2 - centrum

Další den jsme měli na prohlídku města. Vydali jsme se tedy na obhlídku, samozřejmě nezapoměnli na návštěvu coffee shopu a čtvrti červených luceren. 

Den 3 - větrné mlýny

Třetí den byla plánována cesta do holandského skanzenu, kde jsou dobové stavba včetně proslavených větrných mlýnů. Do skanzenu jsme se jednoduše dostali přímým autobusem od hlavního vlakového nádraží, cesta travá zhruba 40 minut. Autobus Tě vyklopí i muzea, kde si koupíš lístky a pak se vydáš cestou podel řeky, kde je jeden mlýn vedle druhého. Síla větru se používala na mletí všeho možného, od barev po mouku a koření. Ale také třeba na řezání dřeva.

Den 4 - tulipány

Poslední den jsme se dojeli podívat do Keukenhofu, rozkvetlého parku asi 30 km za Amsterdam, kde je k vidění na 6 milionů tulipánů. A pohled je to úžasný, vidět doslova lány různobarevných květin.

Odlet

Z Keukenhofu jsme dojeli autobusem opět přímo na letiště. V klidu si užili ještě trochu holandské gastronomie a pak v pořádku odletěli zpět do milované Prahy.

Komentáře

Vložit komentář

Captcha kód
Zveřejněno 2.7.2013